Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Reuniunea anuală a Grupului de lucru INTOSAI

Reuniunea anuală a Grupului de lucru INTOSAI

Mai 25, 2019 accesari 1390

 

În perioada 23-25 mai curent, a avut loc întrunirea anuală 2019 a Grupului de lucru INTOSAI privind datoria publica. Evenimentul a fost găzduit de instituția supremă de audit din Azerbaidjan în orașul Baku.

Participarea la întrunirea din acest an a reprezentat o ocazie semnificativă pentru ca toate instituțiile supreme de audit (ISA) membre să se angajeze din nou în activități de schimb de cunoștințe, pentru a promova un audit solid al datoriei publice. Reuniunea din acest an s-a axat pe tema "Impulsionarea auditului datoriei publice a ISA prin schimbul eficient de cunoștințe”.

La eveniment au participat circa 55 de reprezentanți ai instituțiilor supreme de audit din 28 de țări precum, Austria, Bulgaria, China, Egipt, Finlanda, Georgia, India, Indonezia, Kenya, Coreea, Lituania, Moldova, Portugalia, Qatar, etc.

Curtea de Conturi a Republicii Moldova la acest eveniment a fost reprezentată de Buga Irina, auditor public principal, membru al Grupului de lucru INTOSAI privind datoria publică.

În cadrul evenimentului au fost discutate mai multe aspecte ce țin de domeniul datoriei de stat, precum optimizarea structurii cheltuielilor din buget, îmbunătățirea legislației în domeniu și consolidarea structurii de guvernanță, planificarea finanțelor publice și obiectivele economice ale statului, etc.

Menționăm că, scopul principal al Grupului de lucru privind datoria publică, stabilit de Consiliul de Guvernare al INTOSAI este cooperarea și dezvoltarea durabilă a instituțiilor supreme de audit prin schimbul de cunoștințe, inclusiv schimbul de bune practici și examinarea celor mai problematice subiecte.