Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Ședința de totalizare cu experții ONAS

Ședința de totalizare cu experții ONAS

Octombire 04, 2019 accesari 1087

 

Controlul calității și sondajul de opinie privind nivelul de satisfacție al angajaților Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) au fost discutate în cadrul unei ședințe de totalizare a misiunii cu participarea experților Oficiului Național de Audit al Suediei și liderului de proiect din cadrul CCRM Andrei Munteanu, membru CCRM, la data de 4 octombrie curent.

Părțile au pus în discuție rezultatele atelierelor de lucru, desfășurate pe parcursul celor trei zile a misiunii ONAS, timp în care Grupul de lucru, din care fac parte reprezentanți din toate subdiviziunile CCRM, a analizat lacunele sistemului de asigurare a calității per instituție prin prisma standardului ISSAI 40 ”Controlul calității pentru Instituțiile Supreme de Audit (ISA)”.

La fel, dl Munteanu a vorbit despre exercițiul desfășurat în această perioadă - sondajul de opinie privind nivelul de satisfacție al angajaților CCRM, activitate planificată la componenta ”Managementul resurselor umane”, în cadrul Proiectului de cooperare CCRM-ONAS. Andrei Munteanu a mulțumit experților ONAS pentru implicare, buna desfășurare și suportul acordat în elaborarea și organizarea sondajului. Obiectivul general al implementării sondajului este de a îmbunătăți climatul instituțional, comunicarea internă, mediul de lucru, precum și politicile de management.

Menționăm că, sondajul de opinie privind nivelul de satisfacție al angajaților instituției supreme de audit este o premieră pentru sectorul public din Republica Moldova și a este implementat cu ajutorul experților suedezi.

Răspunsurile angajaților CCRM vor fi introduse în sistemul electronic de efectuare a sondajelor Webropol de către experții IT din cadrul ONAS, serverul fiind locat în Suedia, astfel fiind garantat anonimatul răspunsurilor.

După analizarea rezultatelor sondajului, va fi elaborat un plan de acțiuni de îmbunătățire a domeniilor care necesită schimbări, după care vor urma etapele de implementare și monitorizare.