Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Veaceslav Untila a avut o întrevedere cu Kevin Suttie, expert internațional în cadrul Proiectului Twinning

Veaceslav Untila a avut o întrevedere cu Kevin Suttie, expert internațional în cadrul Proiectului Twinning

Aprilie 17, 2018 accesari 1218

Președintele Curții de Conturi a Republicii Moldova Veaceslav Untila a avut astăzi, 17 aprilie curent, o întrevedere cu Kevin Suttie, expert internațional, în cadrul misiunii proiectului Twinning. La întrevedere a participat și Tatiana Cunețchi, membru CCRM.

Întrevederea a avut loc în contextul demarării celei de-a 3 misiune de asistență în cadrul proiectului Twinning UE "Asistență tehnică pentru îmbunătățirea calității regularității și auditului performanței desfășurate de Curtea de Conturi a Republicii Moldova". Dl Suttie va oferi, în continuare, asistență la proiectarea și implementarea a 4 audituri-pilot efectuate la Ministerul Finanțelor, bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetul de stat și administrația locală.

La întrevedere s-au pus în discuție misiunile în derulare, aspecte ce țin de calitatea rapoartelor, evaluarea performanțelor, impactul și finalitatea misiunii de audit etc.

În misiunea ce urmează, expertul internațional intenționează să efectueze mai multe întrevederi de lucru cu auditorii CCRM pentru evaluarea implementării cadrului de planificare, să evalueze rezultatele etapei de executare în cadrul auditurilor pilot, să elaboreze propuneri de îmbunătățire a manualelor și ghidurilor.

Menționăm că, Proiectul a demarat în colaborare cu Delegația Uniunii Europene pentru perioada 2017-2018.