Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Veaceslav Untila, președintele CCRM la cea de-a XVII-a sesiune a Consiliului conducătorilor organelor supreme de control financiar din statele membre ale CSI în Baku, Azerbaidjan

Veaceslav Untila, președintele CCRM la cea de-a XVII-a sesiune a Consiliului conducătorilor organelor supreme de control financiar din statele membre ale CSI în Baku, Azerbaidjan

Septembrie 06, 2017 accesari 1183

În perioada 5-6 septembrie în or. Baku, Azerbaidjan s-a desfășurat cea de-a XVII-a sesiune a Consiliului conducătorilor organelor supreme de control financiar din statele membre ale CSI.

La sesiune au participat conducători și membri ai instituțiilor supreme de audit din șapte țări CSI – Azerbaidjan, Kazahstan, Rusia, Belarus, Moldova, Tadjikistan, Kârgâzstan și Turcia în calitate de observator.

Delegația Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a fost condusă de Veaceslav Untila, președintele CCRM. Din delegație au mai făcut parte Andrei Munteanu și Petru Rotaru, membri CCRM.

În cadrul sesiunii plenare președinția Consiliului a fost transmisă de către Președintele Comitetului Controlului de Stat al Republicii Belarus, Leonid Anfimov Curții de Conturi a Republicii Azerbaidjan.

Președintele Curții de Conturi a Republicii Azerbaidjan, Vugar Gulmammadov, a salutat participanții și invitații evenimentului, a vorbit despre importanța activităților instituțiilor supreme de audit, totodată informând despre scopul și tematica sesiunii.

În cadrul reuniunii principalele teme de discuție au fost evaluarea eficienței economice, sociale și administrative a organismelor de control financiar, precum și definirea unui sistem de indicatori și armonizarea sistemului în cadrul CSI. La fel s-a discutat despre rolul instituțiilor supreme de audit, rezultatele cooperării multilaterale și bilaterale, standardele internaționale în evaluarea controlului calității.

La finele sesiunii a fost adoptată hotărârea și declarația comună a celei de-a XVII-a Sesiune a Consiliului conducătorilor organelor supreme de control financiar ale statelor-membre ale CSI. De asemenea, a fost aprobat planul de lucru al Consiliului pentru cea de-a XVIII sesiune.

Menționăm că, următoarea reuniune a Consiliului conducătorilor organelor supreme de control financiar din statele membre ale CSI va fi găzduită de către Curtea de Conturi a Federației Ruse la Moscova.