Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Violeta Andrieș, membru CCRM în calitate de formator

Violeta Andrieș, membru CCRM în calitate de formator

Septembrie 23, 2019 accesari 913

 

Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a delegat un reprezentant în calitate de formator la cursul de instruire dedicat planificării bugetare și utilizării modulelor respective ale Sistemului Informațional de Gestionare a Finanțelor Publice (SIGFP), organizat de Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF).

În acest context, la data de 23 septembrie curent, Violeta Andrieș, membru CCRM a instruit specialiști începători, care activează în domeniul finanțelor publice în scopul dezvoltării continue a capacităților profesionale. Tematica sesiunii de instruire a fost ”Planificarea bugetară. Specificul planificării bugetare pentru autoritățile publice de nivel central: cadrul normativ, instrumente practice”.

În cadrul instruirilor dna Andrieș a vorbit despre Procesul bugetar în Republica Moldova, rolul planificării bugetului în procesul bugetar, calendarul bugetar la nivel central, structura economică a bugetului, sursele de formare a bugetului autorității etc.

Menționăm că, instruirile au fost organizate în conformitate cu Programul de instruiri pentru specialiștii din sistemul finanțelor publice pentru anul 2019.