Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Vizita de studiu a delegației Curții de Conturi a Republicii Moldova la București

Vizita de studiu a delegației Curții de Conturi a Republicii Moldova la București

Aprilie 11, 2018 accesari 1987

Delegația Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a efectuat recent o vizită de studiu în România pe o perioadă de 5 zile, unde au avut loc un șir de întruniri și sesiuni de lucru cu reprezentanții Curții de Conturi a României (CCR), Autorității de Audit din România (AAR) și Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP).

Vizita a avut loc în scopul realizării cerințelor regulamentelor europene privind responsabilitatea comună de gestiune și control a programelor finanțate din fondurile Uniunii Europene, la invitația colegilor Autorității de Audit din România.

Delegația CCRM a fost condusă de către Tamara ANDRUȘCA, Vicepreședintele CCRM. De asemenea, Curtea de Conturi a fost reprezentată de Violeta ANDRIEȘ, membru al CCRM, Tatiana Vozian, șef direcție în cadrul DG PMCCIP, Denis Valac, șef direcție în cadrul DG AGECTIAR și Teodorina Goriuc, controlor de stat superior în cadrul DG PMCCIP.

Subiectele principale ale discuțiilor au urmărit un transfer vast de experiență și bune practici privind auditul absorbției și implementarea fondurilor Uniunii Europene puse la dispoziția Republicii Moldova, fiind asumată responsabilitatea comună de gestiune și control al programelor finanțate din fondurile Uniunii Europene.

În cadrul vizitei dna Andrușca a avut o întrevedere amiabilă cu Premierul României, dna Viorica DĂNCILĂ. Dna Premier a apreciat parcursul european al Republicii Moldova, menționând importanța implicării tuturor instituțiilor statului în vederea consolidării eforturilor comune de realizare a angajamentelor asumate pe plan extern. În cadrul discuțiilor au făcut o trecere în revistă a experiențelor și acțiunilor necesare, în special în domeniul auditului și supravegherii mijloacelor financiare publice, pentru a avansa în realizarea asocierii și integrării economice treptate în Uniunea Europeană.

Instituțiile românești și-au expus toată deschiderea în vederea sprijinului instituțiilor din Republica Moldova pentru consolidarea managementului și buna gestionare a mijloacelor financiare, a patrimoniului public, pentru promovarea responsabilității, a corectitudinii și a celor mai bune practici în domeniile de audit al resurselor publice și al fondurilor UE și, nu în ultimul rând, în vederea asistenței pentru îmbunătățirea gradului de absorbție a fondurilor europene alocate.

Citește mai mult...