Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Vizita experților ONAS la Curtea de Conturi

Vizita experților ONAS la Curtea de Conturi

Martie 16, 2018 accesari 1664

În perioada 15-16 martie curent, Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a primit vizita experților din cadrul Oficiul Național de Audit al Suediei (ONAS).

Delegația ONAS a fost reprezentată de Ingela Ekblom, consultant superior și Dag, Levin-Sparr, consilier principal și Director de audit.

Scopul principal al vizitei a fost evaluarea direcțiilor de cooperare în contextul elaborării documentelor pentru lansarea unui nou proiect de cooperare, menit să consolideze în continuare capacitatea Curții de Conturi a Republicii Moldova în rolul său de instituție supremă de audit.

În contextul prelungirii cooperării bilaterale și identificării domeniilor posibile pentru cooperare, experții ONAS au avut câteva întrevederi cu Conducerea CCRM, reprezentanții Direcției instruire profesională, Direcției resurse umane și Secției relații externe și comunicare.

În cadrul întrevederilor cu Conducerea CCRM delegația ONAS a pus în discuție mai multe aspecte legate de management și leadership, independență și cadrul legal, comunicarea internă, externă și gestiunea părților interesate. În context, experții suedezi au propus audienței un chestionar de măsurare a performanței instituțiilor supreme de audit, rezultatele cărora vor fi utile în elaborarea unui viitor Proiect de cooperare CCRM-ONAS.

La ședințele cu reprezentanții Direcției instruire profesională, Direcției resurse umane și Secției relații externe și comunicare au fost chestionate componentele Managementul resurselor umane și instruire, comunicarea internă și externă.

La finele vizitei experților ONAS, Tamara Andrușca, Vicepreședintele CCRM a mulțumit pentru disponibilitatea prelungirii Proiectului până în anul 2020, menționând că cooperarea CCRM-ONAS va aduce plusvaloare în domeniul comunicării și managementului resurse umane, la fel, va contribui la consolidarea echipei de manageri.

”Sunteți transparenți și deschiși, ceea ce creează o atmosferă pozitivă pentru activitatea CCRM”, a menționat la finalul misiunii dna Ekblom.

Menționăm că, părțile intenționează să dezvolte un proiect de cooperare pe perioada 2018-2020, menit să consolideze în continuare capacitatea Curții de Conturi a Republicii Moldova în rolul său de instituție supremă de audit.