Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Vizita Președintelui CCRM la Oficiul Național de Audit al Suediei

Vizita Președintelui CCRM la Oficiul Național de Audit al Suediei

August 19, 2019 accesari 969

 

Aspecte ale cooperării bilaterale au fost puse în discuție în cadrul întrevederii Președintelui Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), Marian Lupu cu Vice Auditorul General al Oficiului Național de Audit al Suediei (ONAS), Catharina Cappelin.

Evenimentul a avut loc în incinta ONAS, la Stockholm, Suedia, la data de 19 august curent, în contextul activităților Proiectului de cooperare pentru dezvoltare instituțională CCRM – ONAS pentru perioada 2018-2020.

Întrevederea a continuat cu ședința Comitetului de coordonare a Proiectului, la care au participat Marian Lupu, Președintele CCRM, Andrei Munteanu, membru al CCRM, Lider de proiect din partea Curții de Conturi, Catharina Cappelin, Vice Auditor General ONAS, Jan-Ake Nilsson, Consilier internațional principal, Lider de proiect din partea ONAS, precum și experți din cadrul Oficiului Național de Audit al Suediei: Ingela Ekblom, Anita Nilsson, Amanda Weibull.

În cadrul ședinței au fost prezentate și puse în discuție progresele implementării proiectului, înregistrate în ultimele 6 luni, au fost examinate activitățile și acțiunile întreprinse, precum și etapele de implementare planificate pentru următoarele luni.

În finalul ședinței s-a convenit că, următoarea ședință a Comitetului de coordonare va avea loc la Chișinău anul viitor, perioada exactă va fi definită ulterior.