logo

Curtea de Conturi a Republicii Moldova

Conferința internațională „Dezvoltarea strategică a Curții de Conturi: provocări și perspective”


https://ccrm.md/index.php/ro/conferinta-internationala-dezvoltarea-strategica-a-curtii-de-conturi-provocari-80_1028.html

Pe data de 20 octombrie 2015 va avea loc conferința internațională „Dezvoltarea strategică a Curții de Conturi: provocări și perspective", în contextul Proiectului privind consolidarea capacităților CCRM, susținut de Banca Mondială.

La eveniment vor lua parte: Ștefan Creangă, președintele Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe; oficiali ai Băncii Mondiale, Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Ambasadei Suediei în Republica Moldova, reprezentanți ai societății civile și ai autorităților publice centrale, precum și experții străini implicați în implementarea Proiectului "Consolidarea capacităților CCRM" susținut de Banca Mondială.

Totodată la lucrările conferinței, organizate de către Curtea de Conturi, vor participa reprezentanți ai instituțiilor supreme de audit din cinci țări: Georgia, Polonia, Republica Kirghizia, România, Suedia.

În cadrul reuniunii va fi pus în discuție noul Plan de Dezvoltare Strategică a Curții de Conturi pentru anii 2016-2020, precum și va fi va fi prezentat un studiu privind implementarea recomandărilor unor audituri de performanță realizate de CCRM.

Totodată reprezentanții instituțiilor supreme de audit, prezente la conferință, vor împărtăși experiența țărilor respective privind provocările și perspectivele de dezvoltare a acestora.

Proiectul „Consolidarea capacităților Curții de Conturi a Republicii Moldova", susținut de Banca Mondială, este implementat în perioada anilor 2014-2015. Obiectivul acestuia este de a consolida auditul public extern în țara noastră, prin sporirea eficienței activității de audit și întăririi capacității Curții de Conturi. Suportul profesional este acordat de consultantul individual James Bonnell și experți ai Companiei KOSI.