logo

Curtea de Conturi a Republicii Moldova

În atenţia reprezentanţilor mass-media


https://ccrm.md/index.php/ro/in-atentia-reprezentantilor-mass-media-81_1446.html

La data de 10 iulie 2014, ora 10:00, Curtea de Conturi va examina în cadrul ședinței publice Raportul auditului situațiilor financiare ale Centrului pentru Drepturile Omului pe exercițiul bugetar 2013.

Raportor: Angela Curchin, şef adjunct al Direcţiei generale metodologie, planificare şi analiză  

Invitaţi: Vadim Mișin, președintele Comisiei permanente pentru drepturile omului şi relaţii interetnice a Parlamentului Republicii Moldova, Anatolie Munteanu, directorul Centrului pentru Drepturile Omului din Moldova (CDOM), avocat parlamentar, Oleg Efrim, ministrul Justiției, Tamara Gheorghița, șeful Direcției reforma administrației publice centrale a Cancelariei de Stat, Olga Zarisniuc, contabil-șef al CDOM, Olesea Luchian, consultant principal, responsabil de resurse umane în cadrul CDOM, Daniela Lungu, șeful Serviciului administrativ al CDOM.

Centrul pentru Drepturile Omului din Moldova a fost creat în temeiul Legii cu privire la avocaţii parlamentari nr. 1349-XIII din 17 octombrie 1997. CDOM este o instituţie de stat independentă, care oferă promovează, protejează drepturile omului, apără persoanele ale căror drepturi au fost încălcate și întreprinde toate acțiunile necesare de prevenire a acestora. Pentru anul 2013, instituției i-au fost precizate mijloace financiare de la bugetul de stat în sumă totală de 15,9 mil. lei, inclusiv: 5,85 mil. lei pentru întreținerea instituției și 10,05 mil. lei pentru realizarea reformei în domeniul justiției (9,77 mil. lei dintre care - pentru procurarea sediului instituției).

Ședința va avea loc în incinta Curţii de Conturi, pe adresa Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 69, et. 4, bir. 404.

Şedinţa va fi transmisă în direct pe pagina web www.ccrm.md. 

 

Serviciul relații publice şi imagine

Curtea de Conturi a Republicii Moldova

Tel. 022 266026