logo

Curtea de Conturi a Republicii Moldova

Întrevedere cu reprezentanții societății civile în cadrul Proiectului susținut de Banca Mondială


https://ccrm.md/index.php/ro/intrevedere-cu-reprezentantii-societatii-civile-in-cadrul-proiectului-sustinut-d-80_1013.html

Jim Bonnell, expertul Băncii Mondiale, a avut luni, 21 septembrie curent, o întrevedere cu reprezentanți ai societății civile din țara noastră în contextul Proiectului "Consolidarea capacităților Curții de Conturi a Republicii Moldova", susținut de Banca Mondială.

Întrunirea a avut loc la activitatea privind evaluarea impactului rapoartelor de audit și a performanței instituției supreme de audit, în cadrul căreia expertul Jim Bonnell realizează un studiu la tema dată, iar rezultatele urmează a fi prezentate în cadrul unei conferințe. La bază stau rapoarte de audit a performanței ce vizează domeniul sănătății și gestionarea eficientă a resurselor minerale ale țării noastre.

La întrevedere au participat Galina Bostan, președintele Centrului de Analiză și Prevenire a Corupției, Dumitru Budianschi și Tatiana Savva, experți ai Centrului Analitic Independent EXPERT-GRUP, Ecaterina Paknehad, membru al CCRM.

Invitații s-au expus pe marginea subiectului privind implementarea recomandărilor Curții de Conturi, menționînd importanța rapoartelor de audit și necesitatea impulsionării organelor responsabile să reacționeze la concluziile prezentate în acestea.

Recent, în contextul aceleiași activități, Curtea de Conturi a organizat două întruniri cu entitățile la care au fost examinate măsurile întreprinse în vederea executării mai multor Hotărîri privind rapoarte de audit ale performanței.

Expertul Jim Bonnell se află în misiune la Chișinău în perioada 1-30 septembrie curent.

Obiectivul Proiectului "Consolidarea capacităților Curții de Conturi a Republicii Moldova", susținut de Banca Mondială este de a spori funcția de audit public extern în țara noastră, prin consolidarea eficienței activității de audit. Proiectul este implementat în perioada anilor 2014-2015, iar suportul profesional este oferit de experți ai Companiei KOSI și consultantul individual Jim Bonnell.