logo

Curtea de Conturi a Republicii Moldova

Misiune în contextul elaborării Regulamentului privind constatarea faptelor contravenționale


https://ccrm.md/index.php/ro/misiune-in-contextul-elaborarii-regulamentului-privind-constatarea-faptelor-cont-80_1031.html

Curtea de Conturi a Republicii Moldova a găzduit o nouă misiune a experților în cadrul Proiectului Twinning, în perioada 19-23 octombrie a.c.

Activitățile preconizate în contextul Componentei 2 au avut drept scop modificarea și revizuirea regulamentelor interne în conformitate cu schimbările din cadrul legal al instituției.

Experții José Antonio Cantero și Enrique Cabello au organizat ateliere de lucru cu participarea conducerii CCRM, au lucrat cot la cot cu angajații instituției din cadrul Direcției juridice la elaborarea raportului cu privire la rolul auditorului în ce privește corupția și frauda. De asemenea, a fost planificat un atelier de lucru pe marginea procedurilor interne pentru impunerea sancțiunilor și în ceea ce privește rolul auditorului referitor la fraudă și corupție.

Scopul final al activității 2.2 din cadrul Componentei 2 a Proiectului Twinning este de a elabora Regulamentului privind constatarea faptelor contravenționale.