logo

Curtea de Conturi a Republicii Moldova

Președintele CCRM a avut o întrevedere cu Ambasadorul Ucrainei la Chișinău


https://ccrm.md/index.php/ro/presedintele-ccrm-a-avut-o-intrevedere-cu-ambasadorul-ucrainei-la-chisinau-80_1024.html

Serafim Urechean, președintele Curții de Conturi, a avut joi, 22 octombrie curent, o întrevedere cu Ambasadorul Ucrainei la Chișinău, E.S. Ivan Gnatîșin.

Părțile au apreciat dialogul de nivel bilateral între instituțiile supreme de audit a Republicii Moldova și Ucrainei, precum și schimbul de experiență în domeniul auditului public extern, confirmând încă o dată relațiile de prietenie și cooperare dintre cele două țări.

Totodată oficialii au exprimat deschiderea și interesul reciproc pentru conlucrare multilaterală și consolidarea relațiilor de prietenie, recunoscînd necesitatea perfecționării și sporirii eficacității auditului public extern în ambele state, concordării și îmbunătățirii reciproce a mecanismului de realizare a acestuia.

Curtea de Conturi a Republicii Moldova și Curtea de Conturi a Ucrainei au semnat în 2001 un Acord bilateral de colaborare. Totodată relațiile dintre instituțiile supreme de audit din cele două țări se dezvoltă în contextul Memorandumului de parteneriat și cooperare semnat în 2015, în Polonia, între ISA din Georgia, Polonia, Republica Moldova și Ucraina, precum și în cadrul Consiliului conducătorilor organelor supreme de control financiar din statele - membre ale CSI.