logo

Curtea de Conturi a Republicii Moldova

Ședința Consiliul consultativ al CCRM


https://ccrm.md/index.php/ro/sedinta-consiliul-consultativ-al-ccrm-80_1057.html

Consiliul consultativ pe lîngă Curtea de Conturi a Republicii Moldova s-a întrunit în şedinţă pe 10 decembrie 2015, în incinta instituţiei supreme de audit. Şedinţa a fost deschisă de către preşedintele Consiliului consultativ, preşedintele Curţii de Conturi, Serafim Urechean, care a remarcat importanţa acestui organ consultativ în oferirea de recomandări ştiinţifico-metodologice, pentru îndeplinirea mandatului şi rolului instituţiei supreme de audit, care depune eforturi foarte mari pentru dezvoltarea capacităților sale instituționale.

În cadrul ședinței a fost prezentat Conceptul Programului activității de audit pe anul 2016, precum și direcțiile de dezvoltare ale Curții de Conturi în perioada 2016-2020 reflectate în proiectul noului Plan de Dezvoltare Strategică.

Consiliul consultativ pe lângă Curtea de Conturi a Republicii Moldova este un organ consultativ, compus din specialişti calificaţi şi savanţi din domeniile economico-financiar, juridic şi de audit. Funcţia de preşedinte al Consiliului este exercitată de preşedintele Curţii de Conturi. Membrii Curţii de Conturi fac parte din Consiliu.