logo

Curtea de Conturi a Republicii Moldova

Ședința de reconciliere în cadrul programului Interreg NEXT România-Republica Moldova 2021-2027


https://ccrm.md/index.php/ro/sedinta-de-reconciliere-in-cadrul-programului-interreg-next-romania-republica-80_93333.html

La data de 6 august curent, Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a găzduit ședința de reconciliere privind rezultatele misiunii de audit preventiv timpuriu asupra sistemului de management și control.

La data de 6 august curent, Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a găzduit ședința de reconciliere privind rezultatele misiunii de audit preventiv timpuriu asupra sistemului de management și control. Misiunea de audit se desfășoară în contextul programului Interreg NEXT România-Republica Moldova 2021-2027.

La ședință au participat reprezentanți ai Ministerului Finanțelor, Cancelariei de Stat, Inspectoratului Control Financiar de Stat și ai Autorității de Audit din cadrul Curții de Conturi a României.

CCRM a informat participanții la ședință despre rezultatele misiunii de audit preventiv timpuriu asupra sistemului de management și control (SMC). Scopul misiunii a constat în stabilirea fiabilității SMC a programului menționat.

De asemenea, au fost prezentate deficiențele privind verificările de management și deficiențele privind implementarea măsurilor corespunzătoare antifraudă, etc.

Menționăm că Programul Interreg NEXT România-Republica Moldova 2021-2027 reprezintă fonduri europene nerambursabile, iar domeniile vizate de acest program sunt: sănătatea, educația, turismul și cultura, schimbările climatice, buna guvernanță și managementul frontierei.