logo

Curtea de Conturi a Republicii Moldova

Seminarul EUROSAI ”Metodele și instrumentele de măsurare în etica de audit”


https://ccrm.md/index.php/ro/seminarul-eurosai-metodele-si-instrumentele-de-masurare-in-etica-de-audit-80_1051.html

Metodele și instrumentele de măsurare în etica de audit a fost tema seminarului EUROSAI ce s-a desfășurat în perioada 26-27 noiembrie 2015, la Ankara (Turcia), la care au participat și reprezentanți ai Curții de Conturi din Republica Moldova.

Seminarul a fost organizat în baza activității Grupului de lucru EUROSAI privind auditul și etica, subiectele de discuție axîndu-se pe instrumentele și metodele de măsurare a aspectelor de etică în procesul de auditare, în vederea pregătirii unui ghid în acest sens, derivînd din schimbul de experiență între țările participante.

Din partea CCRM  la lucrările seminarului au participat  Aurel Chiosa, controlor de stat principal în Direcția de audit I a Direcției generale I și Vera Guzun, controlor  de stat în Direcția metodologie , asistență și evaluarea calității  a Direcției generale metodologie, planificare și analiză.

Evenimentul a întrunit reprezentanți ai instituțiilor supreme de audit din Albania, Bulgaria, Republica Cehă, Republica Moldova, Polonia, Spania și Turcia.