logo

Curtea de Conturi a Republicii Moldova

Serafim Urechean critică modul în care sunt conduse întreprinderile municipale


https://ccrm.md/index.php/ro/serafim-urechean-critica-modul-in-care-sunt-conduse-intreprinderile-municipale-82_1319.html

 Candidatul PLDM la funcția de primar al Chișinăului, Serafim Urechean, a decis că vrea să revină în fruntea capitalei din motiv că, spune fostul edil, orașul este într-o situație deplorabilă. Fostul primar al Chișinăului a declarat la emisiunea "Честно говоря", de la Realitatea TV, că toate structurile administrative ale orașului sunt bolnave și conduse prin cumătrism. "Orașul este bolnav.

Toate structurile administrative, serviciile comunale, sunt prost conduse, că dacă mai continuă așa 4-8 ani atunci o să trebuiască să construim o altă capitală. Trebuie să revenim la structuri normale. Acum este cumătrism și nănășism și multe altele. Orașul este foarte murdar, este acum printre cele mai murdare din lume", a spus Serafim Urechean. 

Întrebat care sunt cele mai importante probleme ale orașului care trebuies rezolvate acum, Urechean a menționat problema deșeurilor, a transportului și a drumurilor și trotuarelor deteriorate.

Totuși, Serafim Urechean a refuzat să spună cine este contracandidatul său în această "bătălie electorală" și cum are de gând să se înțeleagă cu viitorii consilieri, care potrivit sondajelor ar putea fi în majoritate de stânga.

"Cu consilierii din CMC nu trebuie să te înțelegi, ci trebuie să lucrezi. Primăria trebuie să vină cu proiecte, iar Consiliul să le aprobe. Eu nu cred că trebuie să împărțim cetățenii orașului pe criterii și culori politice. Primarul și orașul trebuie să fie depolitizat", a mai menționat Serafim Urechean.

De asemenea, fostul primar susține că, dacă va fi ales primar, se va putea apuca de lucru chiar a doua zi, pentru că nu trebuie să învețe cum să conducă un oraș.Amintim că Serafim Urechean a fost primar al Chișinăului în perioada 1994 - 2005. În prezent, Urechean este preşedintele Curţii de Conturi.

Alegerile locale vor avea loc pe 14 iunie.