logo

Curtea de Conturi a Republicii Moldova

Sesiunea de instruire internă pentru auditorii Curții de Conturi


https://ccrm.md/index.php/ro/sesiunea-de-instruire-interna-pentru-auditorii-curtii-de-conturi-80_1573.html

La data de 3 martie curent, auditorii Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) au participat la sesiunea de instruire cu genericul Buletinul metodologic nr. 18 „Opinia contrară”, emis în luna februarie curent, de comun cu expertul UE Kevin Suttie.

Sesiunea de instruire a fost organizată de Direcția generală metodologie, planificare și raportare, fiind moderată de Tatiana Vozian, șef Direcție generală CCRM și Lucia Draguțan, auditor principal CCRM. Sesiunea de instruire s-a desfășurat în regim de teleconferință.

Andrei Munteanu, membru al CCRM a salutat participanții la sesiunea de instruie și a informat despre importanța tematicii propuse și alpicarea practică a acesteia.

La sesiunea de instruire au participat circa 85 de angajați ai CCRM. Participanții au fost informați cu Buletinul metodologic „Opinia contrară”, în care sunt elucidate prin exemple concrete, caracteristicile efectului pervaziv și exemple de Bază pentru opinia contrară”. De asemenea, auditorii au pus în discuție mai multe aspecte, precum criteriile pentru selectarea opiniei modificate, însemnătatea impactului semnificativ și efectul pervaziv, când auditorul exprimă ”Opinia contrară”?, etc.

Menționăm că, Curtea de Conturi mizează pe procesul de dezvoltare continuă, sesiunile de instruire internă fiind orientate, în mod obligatoriu, spre satisfacerea necesităților de dezvoltare profesională.