Actualizat: Joi, 28 Martie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Cea de-a VII întrunire a Grupului de lucru EUROSAI privind auditul fondurilor alocate pentru combaterea efectelor calamitaților naturale și a dezastrelor

  • 24.11.2022
  • 1290

Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a participat la data de 22 noiembrie curent, la cea de-a VII întrunire a Grupului de lucru EUROSAI privind auditul fondurilor alocate pentru combaterea efectelor calamitaților naturale și a dezastrelor.

CCRM a fost reprezentată la acest eveniment de către Grupul de auditori, ghidați de Natalia Trofim, șefă Direcție generală de audit I.

La evenimentul organizat online, de asemenea au participat și circa 13 instituții supreme de audit (ISA) din spațiul european.

Reprezentantul ISA a Ucrainei, ce deține Președinția în Grupul de lucru, a menționat despre intensificarea consolidării integrării în comunitatea europeană de audit, prin prevenirea de noi dezastre și consecințe negative pentru întreaga Europa. 

De asemenea, obiectivele Grupului de lucru au vizat inițierea și coordonarea internațională a auditurilor comune/paralele în domeniile relevante pentru activitatea Grupului de lucru, precum și schimbul de cunoștințe în efectuarea auditurilor în domeniul prevenirii și lichidării consecințelor calamităților naturale și a dezastrelor.

Participanții la ședințele de lucru au abordat situații concrete identificate în țările pe care le reprezintă, conturând în final un tablou general al provocărilor generate de dezastre, calamități și gestionarea problematică a sectorului menționat.

Menționăm că urmare a Congresului EUROSAI, desfășurat în aprilie 2021, și recunoscând importanța realizărilor Grupului de lucru în studierea și prevenirea calamităților naturale și dezastrelor provocate de om, a fost aprobată rezoluția privind prelungirea mandatului până în anul 2024.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY