Actualizat: Vineri, 29 Martie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Curtea de Conturi va elabora un cadru de competențe profesionale

  • 19.10.2021
  • 2625

Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) intenționează să elaboreze un cadru de competențe profesionale, care va consolida capacitățile necesare unui auditor public, pentru competențele financiare, de conformitate și de performanță, și de dezvoltare profesională.

În acest sens, în format online, la data de 17 octombrie curent, a fost organizată o ședință de lucru cu experți din cadrul Oficiului Național de Audit al Suediei (ONAS) și Grupul de lucru CCRM, responsabil de elaborarea cadrului de competențe.

În cadrul ședinței au fost abordate mai multe subiecte precum, modelul conceptual care detaliază și definește competențele ideale așteptate de la un auditor, individual pentru o sarcină specifică și pentru o poziție specifică în cadrul instituției. De asemenea, s-a discutat despre dezvoltarea competențelor de bază și identificarea competențelor suplimentare, un aspect important menționat a fost și  implementarea cadrului de competențe.

Menționăm că, în anul curent a demarat Proiectul ”Consolidarea capacităților și abilităților instituționale, organizaționale și profesionale ale Curții de Conturi a Republicii Moldova de a lucra și comunica în conformitate cu principiile și standardele INTOSAI”. Suportul multilateral, oferit de ONAS va permite instituției să-și consolideze capacitățile pe domeniile identificate, inclusiv și consolidarea managementului resurselor umane, care presupune elaborarea cadrului de competențe pentru auditorii CCRM. Elaborarea și implementarea cadrului de competențe profesional va contribui esențial la atingerea obiectivelor stipulate în Strategia de dezvoltare a CCRM pentru perioada 2021-2025.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY