Actualizat: Joi, 30 Iunie 2022
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Hotărârea nr. 25 din 30 mai 2022 cu privire la Raportul auditului conformității asupra managementului datoriei de stat, garanțiilor de stat și recreditării de stat în anul 2021

Nr. 25 din 30.05.2022
Prima | RAPOARTE DE AUDIT
Recomandarea: 2.4. pentru luare de atitudine și asigurarea implementării recomandărilor cuprinse în Raportul de audit

Autoritatea:MINISTERUL FINANŢELOR


Recomandarea: 1. Să asigure în continuare controlul asupra expunerii portofoliului datoriei de stat la riscurile de rată a dobânzii, de refinanțare și valutare, în special în condițiile de creștere a emisiunii VMS pe piața internă (pct. 4.1.1.)

Autoritatea:MINISTERUL FINANŢELOR


Recomandarea: 2. Să asigure modificarea cadrului normativ necesar pentru implementarea Conceptului sistemului informațional „Programul de vânzare directă a valorilor mobiliare de stat persoanelor fizice în Republica Moldova” (pct. 4.1.2)

Autoritatea:MINISTERUL FINANŢELOR


Recomandarea: 3. Să examineze oportunitatea completării cadrului legal cu prevederi aferente înregistrării împrumuturilor externe în situațiile în care debursarea și ratificarea acestora au loc în perioade de raportare diferită (pct. 4.1.4.)

Autoritatea:MINISTERUL FINANŢELOR


Recomandarea: 4. Să asigure, în comun cu autoritățile responsabile, intensificarea măsurilor de rigoare în vederea valorificării eficiente și implementării în termenele prevăzute a proiectelor finanțate din surse externe (reiterată) (pct. 4.1.5.)

Autoritatea:MINISTERUL FINANŢELOR


Recomandarea: 5. Să asigure în continuare monitorizarea portofoliului garanțiilor de stat acordate în cadrul Programului de stat „Prima casă” (pct. 4.2.)

Autoritatea:MINISTERUL FINANŢELOR


Recomandarea: 6. Să asigure în continuare, în comun cu organele de competență, intensificarea măsurilor rezultative de responsabilizare a beneficiarilor garantați și recreditați, în vederea recuperării la bugetul de stat a datoriilor, în special a datoriilor cu termenul de achitare expirat (reiterată) (pct. 4.2. și pct. 4.3.)

Autoritatea:MINISTERUL FINANŢELOR


reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY