logo

Curtea de Conturi a Republicii Moldova

29 octombrie – Ziua Națională de Înverzire a Plaiului


https://ccrm.md/ro/29-octombrie-ziua-nationala-de-inverzire-a-plaiului-80_1170.html

 

Tradițional, în fiecare an se organizează ample activități de salubrizare, amenajare și plantare a  vegetației forestiere pe întreg teritoriu a Republicii Moldova.

În cadrul Zilei Naţionale de Înverzire a Plaiului „Un arbore pentru dăinuirea noastră",  la 29 octombrie curent colectivul Curții de Conturi a Republicii Moldova împreună cu Veaceslav Untila, președintele CCRM au participat la campania națională de creare a spațiilor verzi.

Angajații Curții de Conturi au plantat circa 4000 de pomi de stejar pe 0,8 ha în Ocolul Silvic Vărzărești subordonat Întreprinderii de Stat pentru Silvicultură Călărași, în preajma satului Gălești, r. Strășeni. Reprezentanții Gospodăriei silvice au apreciat rezultatele și calitatea muncii angajaților CCRM și i-au îndemnat să vină și la anul viitor pentru a continua lucrările de înverzire a teritoriului acesteia.

Conform planului elaborat de Guvern, în acest an, de Ziua Naţională de creare a spațiilor verzi urmează să fie extinse cu circa 665 de hectare suprafeţele pe care va fi plantată vegetaţia forestieră. De asemenea, în fondul forestier vor fi create plantații de culturi silvice pe o suprafaţă de aproximativ 795 ha.

Ziua Naţională de Înverzire a Plaiului este marcată în conformitate cu Decretul Preşedintelui Republicii Moldova nr.27 din 13 februarie 1995. Începând cu anul 2011, acest eveniment se sărbătoreşte în ultima sâmbătă a lunii octombrie.