logo

Curtea de Conturi a Republicii Moldova

Ambasadorul SUA în Moldova a vizitat Curtea de Conturi


https://ccrm.md/ro/ambasadorul-sua-in-moldova-a-vizitat-curtea-de-conturi-80_1229.html

Cooperarea dintre cele două țări, proiectele SUA implementate în țara noastră, precum și dezvoltarea auditului public extern Republica Moldova au fost puse în discuție în cadrul întrevederii dintre Veaceslav Untila, Președintele Curții de Conturi și Excelența Sa, James D. Pettit, Ambasadorul SUA în Republica Moldova.

Președintele instituției supreme de audit l-a informat pe înaltul oaspete despre activitatea Curții de Conturi după numirea noului Plen, cooperarea cu partenerii externi în cadrul proiectelor de cooperare instituțională și colaborarea cu părțile interesate: Parlamentul, Guvernul, organele de drept și entitățile verificate. De asemenea, dl Untila a vorbit despre rezultatele ultimului audit, realizat de auditorii instituției, Raportul de audit „Managementul sistemelor de supraveghere a traficului rutier" fiind examinat recent în cadrul ședinței Plenului CCRM.

Dl Ambasador l-a informat pe Președintele CCRM despre proiectele finanțate de către Guvernul SUA în Moldova precum și despre importanța auditului public extern în supravegherea și monitorizarea gestionării fondurilor externe.