logo

Curtea de Conturi a Republicii Moldova

Ambasadorul Suediei în Moldova în vizită la Curtea de Conturi


https://ccrm.md/ro/ambasadorul-suediei-in-moldova-in-vizita-la-curtea-de-conturi-80_1186.html

Direcțiile de cooperare bilaterală dintre instituțiile supreme de audit din Republica Moldova și Suedia, în contextul suportului multilateral, oferit țării noastre de guvernul suedez, au constituit subiectele centrale puse în discuție de Excelența sa Signe Burgstaller, Ambasador al Suediei în Republica Moldova și Veaceslav Untila, Președintele Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) în cadrul vizitei oficiale a delegației la Curtea de Conturi, la data de 24 noiembrie curent.

La întrevedere au participat, de asemenea Adam Amberg, Vice Director al Misiunii, șef al Cooperării pentru Dezvoltare, Daniela Vidaicu, Responsabil de Program  din cadrul Ambasadei, Tamara Andrușca, membru al Curții de Conturi, precum și Violeta Balan, șef Secție relații externe și comunicare din cadrul CCRM.

Președintele Curții de Conturi a relatat despre parteneriatul strategic al Curții de Conturi cu Oficiul Național de Audit din Suedia (ONAS), cu o durată de 10 ani și cu un impact major asupra dezvoltării și consolidării instituției supreme de audit din țară. De asemenea, dl Untila a informat înalții oaspeți despre atribuțiile și responsabilitățile instituției, activitatea de audit și obiectivele planificate, cooperarea cu legislativul și alte părți interesate, precum și despre realizările noului Plen în cele o sută de zile de la data numirii în funcție.

Ambasadorul Suediei a pus în discuție suportului acordat de către Suedia țării noastre în domeniile promovării democrației, drepturilor omului și egalității de gen, infrastructurii durabile și dezvoltării pieței.

Tamara Andrușca a adus mulțumiri pentru eforturile depuse de experții suedezi în cadrul proiectelor de cooperare bilaterală între instituțiile supreme de audit din ambele state, menționând importanța asigurării continuității conlucrării în cadrul misiunilor de audit-pilot, instruirilor, implementării programelor TI de suport pentru activitatea de audit etc.