logo

Curtea de Conturi a Republicii Moldova

Atelier de lucru: Noua Strategie de comunicare pe termen mediu


https://ccrm.md/ro/atelier-de-lucru-noua-strategie-de-comunicare-pe-termen-mediu-80_1092.html

 

Angajații Curții de Conturi (CCRM) au participat la un atelier de lucru, unde s-a prezentat, sub aspect teoretic și practic, proiectul "Strategiei de comunicare a Curții de Conturi pentru perioada 2016-2020".

Evenimentul a fost organizat la 27 aprilie curent, în contextul Proiectului Twinning "Consolidarea şi întărirea auditului public extern în Republica Moldova", una din componentele căruia prevede elaborarea unei strategii în domeniul comunicării. Proiectul documentului a fost elaborat de Curtea de Conturi cu suportul experților din cadrul Proiectului Twinning, obiectivele și activitățile strategiei fiind corelate cu Planul de Dezvoltare Strategică a Curții de Conturi pentru perioada 2016-2020, elaborat, de asemenea, în contextul Proiectului menționat.

Aspectele conceptuale ale "Strategiei de comunicare a Curții de Conturi pentru perioada 2016-2020" au fost prezentate de către Violeta Bălan, șeful Serviciului relații publice și imagine al instituției. Inka Leisma, expertul din cadrul Proiectului Twinning, care a acordat suport în procesul de elaborare a documentului, a pus în discuție implementarea Strategiei sub aspect practic. În cadrul evenimentului au avut loc discuții, dezbateri vizavi de Strategia prezentată.

Un accent special în cadrul atelierului de lucru a fost pus pe comunicarea internă și cultura de lucru în cadrul instituției supreme de audit. Participanții la atelier au venit cu propuneri argumentate, recomandări și sugestii, care ulterior vor fi incluse în Strategie.

Atelierul a fost organizat în cadrul misiunii curente a experților de Twinning la componenta 4, activitatea 4.2. "Măsuri implementate privind stabilizarea, menținerea și intensificarea relațiilor eficiente cu mass-media și societatea civilă; organizarea de evenimente de sensibilizare pentru mass-media, societatea civilă și publicul larg".