logo

Curtea de Conturi a Republicii Moldova

Atelier de lucru privind consolidarea educației contabile


https://ccrm.md/ro/atelier-de-lucru-privind-consolidarea-educatiei-contabile-80_1185.html

La data de 18 noiembrie curent a fost organizat seminarul "Inițiative pentru consolidarea educației în domeniul contabilității și auditului", în cadrul programului STAREP "Consolidarea educației contabile în țările din Parteneriatul Estic".

Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a fost reprezentată la acest eveniment de către Tamara Andrușca, membru CCRM.

STAREP este un program regional destinat creării unui mediu transparent de politici și cadru instituțional efectiv pentru raportarea corporativă în țările Parteneriatului Estic al UE: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina.

Proiectul este administrat de Centrul pentru Reforma Raportării Financiare (CFRR), centrul Băncii Mondiale pentru expertiza tehnică în domeniul raportării financiare corporative în regiunea Europei și Asiei Centrale.

Acest seminar a pus accente pe provocările educației în domeniul contabilității și auditului, precum și modalitățile posibile de modernizare, reflectând atât asupra educației universitare cât și asupra dezvoltării profesionale continue, cooperării între profesie, sectorul universitar și reglementator astfel încât să contribuie la consolidarea educației contabile în Republica Moldova.

Scopul acestui eveniment a fost de a disemina cunoștințele dobândite la nivel regional cu comunitatea locală de practică și de a identifica soluții viabile privind consolidarea educației în domeniul contabilității și auditului atât la nivel universitar cât și profesional.

Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Academia de Studii Economice a Moldovei și Universitatea de Stat din Moldova, reprezentanții cărora sunt participanți activi în programul regional STAREP.