logo

Curtea de Conturi a Republicii Moldova

Atelier de lucru privind standardele de contabilitate și audit


https://ccrm.md/ro/atelier-de-lucru-privind-standardele-de-contabilitate-si-audit-80_1151.html

În perioada 10-11 octombrie curent în or. Minsk, Republica Belarus a avut loc seminarul "Îmbunătățirea calității auditului pentru o economie mai transparentă și mai responsabilă".

 Lucrările programului "Îmbunătățirea auditului și a raportării în țările Parteneriatului estic" (STAREP) a luat start încă din 2013 și este finanțat de Agenția de dezvoltare a Austriei și de Ministerul Finanțelor a Austriei. Programul a fost elaborat pentru susținerea țărilor Europei de Est pentru consolidarea unui sistem efectiv și stabil de contabilitate și audit. 

La seminar au participat reprezentanți din Armenia, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina.

Republica Moldova a fost reprezentată de Tamara Andrușca, membru a Curții de Conturi a Republicii Moldova. 

Seminarul a fost dedicat problemelor de aplicare practică și impactul pe care îl au standardele de audit asupra economiei și reprezentanților guvernului. Scopul a fost de a aprofunda înțelegerea de către participanți a rolului adecvat al auditului, pentru a crește transparența activității întreprinderilor din sectorul de stat și privat, precum și a facilita discuțiile cu privire la primii pași în stabilirea unui sistem fiabil de asigurare a calității.

Participanții au avut ocazia în cadrul acestei sesiuni comune cu contabili, auditorii și reprezentanți ai comunității științifice, de a discuta o gamă largă de subiecte în cadrul delegației fiecărei țări diverse oportunități de îmbunătățire în domeniul contabilității și auditului.

Participanții vor face o analiză detaliată a planurilor de acțiuni comune, care vor fi actualizate și puse în aplicare pe parcursul termenului rămas în cadrul Programului de Practici în domeniul instruirii în domeniul contabilității și auditului (EduCoP) STAREP.