logo

Curtea de Conturi a Republicii Moldova

Atelier pentru dezvoltarea abilităților de scriere a rapoartelor


https://ccrm.md/ro/atelier-pentru-dezvoltarea-abilitatilor-de-scriere-a-rapoartelor-80_1060.html

"Dezvoltarea abilităților de scriere a unui raport bun al auditului de performanță" este tema atelierului de lucru care se desfășoară în perioada 15-16 decembrie 2015, destinat auditorilor Curții de Conturi.

Instruirea este realizată  de către expertul Gail Flister Vallieres, specialist în auditul performanței, cu o vastă experiență de lucru în Oficiul Auditorului General al SUA.

Acest seminar prezintă o analiză a tehnicilor care pot fi utilizate pentru a elabora rapoarte eficiente pentru auditul performanţei. Potrivit expertului pentru a avea impact, auditorii trebuie să-şi comunice eficace constatările, concluziile şi recomandările. Rapoartele bine întocmite sunt cele întocmite la timp şi care oferă factorilor de decizie şi managerilor de program informaţie completă, corectă, obiectivă, convingătoare, clară şi concisă. O activitate bună de audit prezentată slab nu va rezulta la îmbunătăţirile dorite.

În cadrul atelierului participanţii lucrează în baza studiilor de caz şi practică tehnici specifice în procesul de elaborare al raportului.