logo

Curtea de Conturi a Republicii Moldova

CCRM în dialog cu partenerii de dezvoltare


https://ccrm.md/ro/ccrm-in-dialog-cu-partenerii-de-dezvoltare-80_1212.html

 

La inițiativa conducerii Curții de Conturi (CCRM), astăzi 28 februarie curent, a fost organizată o întrunire de informare a partenerilor de dezvoltare vizavi de activitatea Curții de Conturi a Republicii Moldova pentru anul 2016 și perspectivele pe viitor, vederea realizării Planului de dezvoltare strategică pentru perioada 2016-2020.

Participanți la ședință au fost reprezentanții delegației Uniunii Europene în Republica Moldova - Ekaterina Yakovleva, manager de Proiecte, Lars Lage Olofsson, consilier de rang înalt al UE; reprezentantul Băncii Mondiale în Republica Moldova - Oxana Druță, specialist în domeniul Managementului Financiar; reprezentantul PNUD în Republica Moldova - Alla Skvorțova, specialist programe; reprezentantul SIGMA în Republica Moldova - Alastair Swarbrick, consultant superior și reprezentantul Cancelariei de Stat - Natalia Cristian, șef adjunct al Direcției coordonarea politicilor și asistenței externe.

Curtea de Conturi a Republicii Moldova a fost reprezentată de Plenul Curții și managerii de top ai instituției.

În debutul reuniunii cu partenerii de dezvoltare, Tatiana Cunețchi, membru al CCRM a adus sincere mulțumiri pentru acceptul participării la această întrunire dedicată colaborării Curții de Conturi cu organismele internaționale, europene și reprezentanții țărilor ale căror Instituții Supreme de Audit ne oferă asistență.

"Curtea de Conturi este preocupată și se străduie să-și maximizeze eforturile și mandatul pentru a identifica cauzele și impactul  neregulilor generatoare de risipă a banului public. Prin viziunea pe care o împărtășește și o promovează, actualul Plen pentru următorul ciclu de cinci ani dorește ca Curtea de Conturi să devină, prin modelul său de organizare și funcționare, un exemplu pentru celelalte instituții publice autohtone. Aceasta înseamnă  să fie recunoscută ca o instituție independentă și integră, responsabilă și transparentă în toată activitatea sa, inclusiv în furnizarea către părțile interesate a rezultatelor activității desfășurate", a menționat Tatiana Cunețchi, membru al CCRM.

În context, Nina Onofrei, șef Direcția generală planificare, metodologie, controlul calității și instruire profesională a făcut o prezentare cu tematica "Curtea de Conturi - realizări, perspective, continuitate și coerență". În cadrul prezentării au fost menționate proiectele de consolidare instituțională desfășurate în perioada 2015-2016, impactul acestora pentru ISA și entitățile auditate. La fel s-a menționat despre Planul de dezvoltare strategică al Curții de Conturi pentru ani 2016-2020 și acțiunile de implementare pentru perioada ce urmează 2016-2017.

Părțile au făcut un schimb de opinii privind continuitatea colaborării, asigurând conducerea CCRM, că vor rămâne în continuare parteneri fideli de dezvoltare.