logo

Curtea de Conturi a Republicii Moldova

Combaterea corupției, discutată cu omologii din Ungaria


https://ccrm.md/ro/combaterea-coruptiei-discutata-cu-omologii-din-ungaria-80_1236.html

Membrul Curții de Conturi a Republicii Moldova, Petru Rotaru, a avut o întrevedere cu președintele Instituției Supreme de Audit din Ungaria (ISA), Laszlo Domokos, o delegație a CCRM participând, în perioada 24 - 28 aprilie 2017, la atelierul de lucru internațional privind proiectul de integritate, organizat, la Budapesta, de Oficiul Național de Audit al Ungariei.

În cadrul întrevederii, părțile au discutat perspectivele colaborării mutuale pe domenii de interes comun, Petru Rotaru exprimând recunoștința gazdelor pentru oportunitatea de a cunoaște experiența acestora privind lupta împotriva corupției, prin implementarea proiectului de integritate.

În același context, conducătorul delegației CCRM s-a expus asupra importanței promovării integrității în sectorul public şi a luptei împotriva corupției, identificând corupția ca o amenințare majoră în asigurarea bunei guvernări, specificând, totodată, că  implementarea proiectului de integritate este un instrument important în contractarea acestui flagel. În această ordine de idei, cultivarea și promovarea culturii organizaționale, bazată pe integritate, și a climatului zero toleranță la corupție în cadrul instituțiilor publice reprezintă un obiectiv extrem de important și pentru Republica Moldova.

Președintele ISA a Ungariei, Laszlo Domokos, a salutat participarea delegației CCRM la lucrările acestui for și a relevat complexitatea proiectului de integritate, punctând că implementarea acestuia va fi de lungă durată. De asemenea, a fost menționat faptul că, preluând bunele practici, participanții la atelier vor avea o mai bună pregătire, pentru a contribui la consolidarea sistemului național de integritate.

Atelierul de lucru din 24 - 28 aprilie 2017 a fost o continuare a Seminarului internațional ,,Integritatea sectorului public și leadership etic", desfășurat, de către colegii maghiari, în perioada 27 februarie - 3 martie 2017.