logo

Curtea de Conturi a Republicii Moldova

Conferința internațională MACRO 2016


https://ccrm.md/ro/conferinta-internationala-macro-2016-80_1164.html

La 30 septembrie curent, Centrul Analitic Independent Expert Grup în parteneriat cu Friedrich-Ebert-Stiftung au organizat cea de-a patra ediție a conferinței anuale internaționale "MACRO 2016", cu tema "Depășirea crizei economice: e timpul să acționăm".  

Ediția a 4-a a conferinței internaționale a găzduit în acest an 13 vorbitori, din 5 țări: Georgia, Armenia, Franța, România și Republica Moldova și peste 100 de participanți, care includ lideri și decidenți politici, reprezentanți ai APL și sectorului privat, experți locali și străini, reprezentanți ai organizațiilor societății civile și mediului academic din Moldova.

La eveniment au participat Sergiu Cioclea, Guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, Armine Khachatryan, reprezentantul permanent în Moldova FMI, Dimitri Gvindadze , reprezentant permanent în Moldova BERD, Ridha Tekaia, Președinte al BC "Mobiasbancă - Groupe Societe Generale" SA, Natan Garștea, economist-șef, Consilierul Guvernatorului Băncii Naționale a Moldovei.

Curtea de Conturi a fost reprezentată de Violeta Balan, șef al Serviciului relații publice și imagine.

Conferința a avut drept scop de a oferi o platformă pentru discuții comprehensive cu privire la riscurile și oportunitățile economice, politice, sociale și de securitate pentru Republica Moldova, și modul în care acestea modelează traiectoria economică a Moldovei.

Ediția a 4-a a conferinței anuale internaționale MACRO a discutat strategii fezabile de depășire a crizei economice, financiare și sociale curente din Moldova. Participanții au fost invitați să discute recomandări de politici inovative, care ar plasa economia Moldovei pe calea dezvoltării, ar asigura o stabilitate macro-financiară și ar diminua repercusiunile sociale asupra populației social-vulnerabile.

În cadrul conferinței a fost lansat "Raportul de Stare a Țării". Raportul de Stare a Țării servește drept sprijin analitic pentru discuțiile ce au avut loc în cadrul conferinței MACRO și acoperă subiectele care au marcat sectorul financiar, social și nu în ultimul rând, capitalul uman, ca instrument pentru a restabili avantajul competitiv al Moldovei.