logo

Curtea de Conturi a Republicii Moldova

Consolidarea capacităților de audit ale CCRM în cadrul noilor misiuni Twinning


https://ccrm.md/ro/consolidarea-capacitatilor-de-audit-ale-ccrm-in-cadrul-noilor-misiuni-twinning-80_1112.html

 

Trei misiuni ale experților de Twinning se desfășoară la Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), în perioada 6-9 iunie curent, în cadrul componentei 1 "Consolidarea capacităților de audit ale Curții de Conturi" a Proiectului Twinning.

Experții de Twinning, doamnele Ana Cossio Capdevila, María Isabel Olano Sans și María Victoria Cepa González acordă suport auditorilor în efectuarea evaluării "la rece" a auditului-pilot în domeniul administrării veniturilor, efectuat de echipa de audit.

A doua misiune a experților finlandezi, doamnelor Sari Nousiainen și Maarit Turunen este axată pe evaluarea "la rece", împreună cu echipa de audit, a auditului-pilot al fondurilor UE.

Cea-a de-a treia misiune a experților străini, domnilor Visa Paajanen și Kari Rouvinen este direcționată spre elaborarea ghidurilor pentru auditurile la proiectele finanțate din surse externe. În context, la data de 9 iunie curent, Kari Rouvinen, șeful Departamentului de certificare a utilizării fondurilor structurale europene din Finlanda va organiza pentru auditorii CCRM un seminar cu tematica "Managementul financiar eficient al fondurilor UE si altor fonduri externe."