logo

Curtea de Conturi a Republicii Moldova

Consolidarea competențelor teoretice în domeniul auditului performanței


https://ccrm.md/ro/consolidarea-competentelor-teoretice-in-domeniul-auditului-performantei-80_1247.html

 

La 24-25 mai curent, în cadrul Curții de Conturi (CCRM) s-a desfășurat sesiunea de instruire cu tematica "Auditul performanței, aspecte teoretice. Ghidul privind efectuarea auditului performanței cu abordări de sistem".

În prima zi a sesiunii de instruire moderatorul cursului a fost Irina Babanuța, controlor de stat principal din cadrul Direcției metodologie și cadrul calității.

Potrivit agendei, în cadrul cursului de instruire au fost prezentate și puse în discuție mai multe tematici, cum ar fi " Prezentarea modificărilor la manualul de audit al performanței (aprobat spre testare prin HCC nr.54 din 05.12.2016)" și "Prezentarea Ghidului privind efectuarea auditului performanței cu abordarea de sistem (aprobat spre testare prin HCC nr.54 din 05.12.2016)".

Cea de-a doua zi a instruirilor a fost axată pe tematici legate de auditul asistenței externe acordate Republicii Moldova de către UE, organizațiile internaționale și țările donatoare abordate de formatorii Tatiana Vozian, șef-interimar Direcția instruire profesională și Vladimir Capcelea, controlor de stat principal, Direcția audit performanță.

Instruirile au fost organizate sub formă de prezentări, discuții, întrebări-răspunsuri.

Obiectivele acestor instruiri au fost orientate spre dezvoltarea cunoștințelor în domeniul auditului de performanță, consolidarea competențelor teoretice și practice, pregătirea și dezvoltarea profesională. Astfel, circa 30 de angajați ai Curții de Conturi a Republicii Moldova au beneficiat de instruiri.

Menționăm că instruirile s-au desfășurat conform Planului de instruire profesională al angajaților Curții de Conturi pentru anul 2017.