logo

Curtea de Conturi a Republicii Moldova

Cooperare fructuoasă dintre Curtea de Conturi a Republicii Moldova și Oficiul Național de Audit al Suediei


https://ccrm.md/ro/cooperare-fructuoasa-dintre-curtea-de-conturi-a-republicii-moldova-si-oficiul-na-80_1233.html

Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a primit, pe 24-27 aprilie curent, vizita misiunii Oficiului Național de Audit al Suediei (ONAS), în cadrul derulării Proiectului dezvoltării instituționale dintre CCRM și ONAS.

Obiectivele misiunii, în conformitate cu proiectul planului de acțiuni, au vizat  discutarea proiectului raportului de audit-pilot a situațiilor financiare consolidate la Ministerul Sănătății și discutarea planurilor și acțiunile CCRM de revizuire a Ghidului privind cadrul calității.

Misiunea suedeză a fost reprezentată de către șeful echipei, auditor financiar superior, doamna Anita Nilsson, auditorul financiar superior, Jens Eriksson, și consilierul superior, manager de proiect, Jan-Åke Nilsson. Echipa CCRM a fost reprezentată de către managerul de proiect, membru al CCRM, doamna Tamara Andrușca, membru al CCRM, doamna Violeta Andrieș, șeful DG ASC, doamna Sofia Ciuvalschi, șeful DG PMCCIP, doamna Nina Onofrei, șeful Direcției DG PMCCIP, Angela Curchin, controlor de stat principal,  DG ASC, doamna Liuba Bulmaga, controlor de stat principal,  DG ASC, doamna Violeta Guțu.  

Agenda forului fiind epuizată într-o atmosferă de lucru constructivă, consilierul superior, manager de proiect, Jan-Åke Nilsson, a apreciat buna organizare și desfășurare a lucrărilor reuniunii și a venit cu recomandări pentru derularea cu succes a proiectului.

În același context, managerul de proiect, membru al CCRM, doamna Tamara Andrușca le-a mulțumit colegilor suedezi pentru munca depusă și a menționat importanța aplicării în practică a sugestiilor aduse. De asemenea, membrul CCRM, Andrei Munteanu, a apreciat aportul oaspeților și a relevat că buna colaborare mutuală a adus plusvaloare misiunii. 

Pe finalul reuniunii, părțile au convenit că următoarea misiune va avea loc în luna iunie curent.