logo

Curtea de Conturi a Republicii Moldova

Dezvoltarea abilităților manageriale în cadrul instruirilor Twinning


https://ccrm.md/ro/dezvoltarea-abilitatilor-manageriale-in-cadrul-instruirilor-twinning-80_1131.html

 

Echipa de manageri ai Curții de Conturi a Republicii Moldova au participat la instruiri de coaching, desfășurate în perioada 27 iunie - 1 iulie  curent, în cadrul proiectului Twinning "Consolidarea și întărirea auditului public extern în Republica Moldova", Componenta 3 "Managementul resurselor umane al Curții de Conturi".

Misiunea experților Johananna Snellman, Anna Saharinen, Ari Sihvola și Arunas Beksta a avut drept scop facilitarea ”Implementării procedurilor moderne de management a resurselor umane în conformitate cu standardele UE, revizuirea fișelor de post și a declarațiilor de competență, în conformitate cu modificările cadrului legal".

Instruirile personalului cu atribuții manageriale a instituției au fost organizate prin testări, evaluări, prezentări, discuții, ateliere de lucru, exerciții practice, lucru în grup precum și discuții individuale.

În context, la 27 iunie curent experții au moderat un atelier de lucru cu tematicile ”Introducere în metoda MBTI: Adăugarea valorii la echipa CCRM prin înțelegerea diversității persoanelor", "Abordarea de coaching în management". Totodată, participanții la instruiri au completat chestionare după metoda testului MBTI pentru a determina tipul de personalitate individuală, stilul și abordările manageriale. Instruirile au finalizat cu un atelier de lucru, organizat la data de 1 iulie, în cadrul cărora experții au abortdat tematica leadership-ului situațional.