logo

Curtea de Conturi a Republicii Moldova

Experții Curții de Conturi au consiliat colegii de peste hotare despe specificul auditului proiectelor investiționale


https://ccrm.md/ro/expertii-curtii-de-conturi-au-consiliat-colegii-de-peste-hotare-despe-specificul-80_1234.html

Promovarea schimbului internațional de practici și experiențe în domeniul auditului vine să consolideze capacitățile autorităților consacrate. În acest context, controlorul de stat superior/auditor public al Direcției metodologie și cadrul calității, Natalia Baxanean, a participat recent la ședinței grupului de lucru din Bishkek, Republica Kirghizia, la care au fost abordate subiecte ce țin de elaborarea standardelor de control financiar de stat pentru organele supreme de control financiar (OSCF) din statele membre ale CSI.

În anii 2011-2016, grupul de lucru a abordat diverse probleme de o reală importanță pentru activitățile de audit, la recenta reuniune fiind abordate subiecte dedicate proiectului actualizat al Glosarului de termeni utilizați în standardele Organelor Supreme de Control Financiar și proiectului Standardului "Cerințe etice, principii și norme de conduită pentru angajații OSCF din cadrul țărilor CSI". De asemenea, pe agenda forului au figurat tematici legate de colaborarea informațională ale OSCF din cadrul țărilor CSI, desfășurarea auditului proiectelor investiționale (raportor - Baxanean Natalia Vasile, membrul grupului de lucru din cadrul Curții de Conturi a Republicii Moldova) etc.

Pe finalul reuniunii, participanții au menționat importanța transferului de practici și experiențe între instituțiile supreme de audit (ISA) din diferite țări, ceea ce conduce la creșterea potențialului ISA și la ridicarea gradului de profesionalizare a personalului angajat.