logo

Curtea de Conturi a Republicii Moldova

Forul ISA din țările Parteneriatului Estic


https://ccrm.md/ro/forul-isa-din-tarile-parteneriatului-estic-80_1193.html

 

În perioada 14-15 decembrie 2016 în or. Riga, Republica Letonă a avut loc Forul ISA din țările Parteneriatului Estic, tema Forului fiind "Consolidarea capacităților ISA ale Georgiei, Republicii Moldova și Ucrainei în promovarea aplicării Standardelor Internaționale de Audit (ISSAI)".

Evenimentul a fost organizat de către Oficiul de Stat de Audit al Republicii Letone. La eveniment au participat delegațiile ISA din Georgia, Ucraina, Suedia și Moldova. Curtea de Conturi a Republicii Moldova a fost reprezentată de Covali Marina, membru al CCRM, Nina Onofrei, șef Direcție generală planificare, metodologie, controlul calității și instruire profesională și Natalia Trofim, șef Direcție generală auditul finanțelor publice .

În cadrul vizitei, delegația Curții de Conturi a Republicii Moldova a avut o întrevedere oficială cu Excelența Sa, Raimonds Vējonis, Președintele Republicii Letone, unde s-a discutat despre așteptările cetățenilor de la instituțiile supreme de audit.

 La fel, delegația Curții de Conturi a avut o întîlnire oficială cu Edgars Rinkevičs, ministrul Afacerilor Externe a Republicii Letone. Subiectul discuției a fost axat pe cooperarea de dezvoltare cu țările Parteneriatului Estic.

Amintim, că vizita a fost organizată în contextul cooperării instituțiilor supreme de audit din țările Parteneriatului Estic.