logo

Curtea de Conturi a Republicii Moldova

Încheierea sesiunii de instruire organizate de experții letoni


https://ccrm.md/ro/incheierea-sesiunii-de-instruire-organizate-de-expertii-letoni-80_1181.html

 

Circa 35 de auditori ai Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) au finalizat la 16 noiembrie curent, cursul de instruiri, organizat de Oficiul de Stat de Audit al Republicii Letone.

 Instruirile au fost organizate pe două domenii: auditul financiar și auditul TI. Dat fiind faptul, că tematica instruirilor a fost axată pe două domenii, rezonabil a fost organizarea instruirilor în două echipe de auditori: instruiri în domeniul auditului financiar și respectiv în domeniul auditului TI.  

Expertul  Ingrida Kalnina-Junga, expert în domeniul TI, a pus în discuție și a oferit consultanță în tematica misiunii de audit TI, și anume Evaluarea sumară a eficacității proiectelor TI. La rândul său, dna Guna Krumina a abordat tematici vizavi de Auditul raportului anual privind execuția bugetului consolidat și Valoarea auditului - consiliere și control întru îndeplinirea recomandărilor.

Atelierul de lucru s-a desfășurat sub formă prezentări, feedback, discuții, consultări, evaluări, schimb de experiență etc.

Amintim, că instruirile au fost organizate în contextul cooperării instituțiilor supreme de audit din țările Parteneriatului Estic.