logo

Curtea de Conturi a Republicii Moldova

Instruiri Twinning în auditarea strategiilor guvernamentale


https://ccrm.md/ro/instruiri-twinning-in-auditarea-strategiilor-guvernamentale-80_1090.html

 

În perioada 17 - 22 aprilie curent, în cadrul Proiectului Twinning au loc activități la Componenta 1 "Consolidarea capacităților de audit ale Curții de Conturi".

Misiunea experților finlandezi Lassi Perkinen și Teemu Kalijarvieste este orientată spre realizarea activității 1.1 "Instruiri privind auditul performanței, sistemelor și fondurilor UE și pregătirea evaluării de bază necesare" și activității 1.3 "Dezvoltarea și consolidarea capacităților CCRM de a efectua audituri ale performanței, de sistem și a fondurilor UE cu susținerea experților și participarea acestora în misiunile de audit, în conformitate cu noile norme metodologice de dezvoltare și de reglementare".

În cadrul acestei misiuni vor fi organizate mai multe activități: prezentări, studii de caz, discuții, consultări, briefing, întîlniri cu echipa de audit, colectarea și analiza de date etc. 

În context, experții Proiectului Twinning au prezentat studii de caz cu tematicile "Cum se auditează strategia guvernamentală" și "Auditul sistemului de salarizare în Finlanda", punînd  în discuție elaborarea și implementarea unei strategii guvernamentale și modalitățile de efectuare a auditului sistemului de salarizare.