logo

Curtea de Conturi a Republicii Moldova

Întrevederea Președintelui Curții de Conturi cu Ambasadorul Germaniei


https://ccrm.md/ro/intrevederea-presedintelui-curtii-de-conturi-cu-ambasadorul-germaniei-80_1205.html

 

La data de 9 februarie curent, dna Ulrike Knotz, Ambasador al Republicii Federale Germania în Republica Moldova a avut o întrevedere cu Veaceslav Untila, Președintele Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM).

La întrevedere au participat, de asemenea, Ulrich Kleppmann, primul secretar al ambasadei Republicii Federale Germania în Chișinău și Violeta Balan, șef Secție relații externe și comunicare din cadrul CCRM.

În cadrul vizitei au avut loc discuții în contextul cooperării multilaterale între cele două țări, precum și a importanței auditului public extern în asigurarea bunei gestiuni a finanțelor donatorilor externi ai Republicii Moldova.

 Dl Untila a informat înalții oaspeți despre cooperarea dintre Curtea de Conturi a Republicii Moldova cu Curtea Federală de Audit în cadrul organizațiilor internaționale ale instituțiilor supreme de audit INTOSAI și EUROSAI. Președintele CCRM a reiterat importanța inițierii unei cooperări bilaterale între cele două instituții supreme de audit în domenii precum instruirea auditorilor, efectuarea misiunilor de audit comune, preluarea bunelor practici în domeniul combaterii fraudei și corupției.

Președintele Curții de Conturi a vorbit despre atribuțiile și responsabilitățile instituției, activitatea de audit și obiectivele planificate, cooperarea cu legislativul și alte părți interesate, precum și despre realizările noului Plen în cele 6 luni de activitate de la numirea în funcție.

Dna Ulrike Knotz a salutat intenția CCRM de a conlucra activ cu instituția similară din Republica Federală Germania, accentuând importanța instituției de audit extern pentru țară și pentru partenerii externi.