logo

Curtea de Conturi a Republicii Moldova

Invitaţie la şedinţă


https://ccrm.md/ro/invitatie-la-sedinta-81_1438.html

La data de 16 mai 2014, ora 10:00 Curtea de Conturi va examina în cadrul şedinţei publice Raportul auditului conformității cu elemente de performanță „Există oportunități de îmbunătățire a modului de gestionare a mijloacelor publice și de perfecționare a instrumentelor utilizate la restituirea bunurilor și achitarea de compensații persoanelor supuse represiunilor politice".

Raportor: Marianna Spoialo, şeful Direcţiei audit al performanţei

Invitaţi: Oleg Efrim, ministrul Justiției, președintele Comisiei guvernamentale pentru problemele victimelor represiunilor politice, Anatol Arapu, ministrului Finanțelor,  Dorin Chirtoacă, primarului municipiului Chișinău, președinților raioanelor: Briceni, Dondușeni, Rîșcani, Strășeni, secretarii comisiilor speciale.

Potrivit Raportul de audit, mecanismele și instrumentele implementate și utilizate de autoritățile abilitate la stabilirea și achitarea compensaţiilor persoanelor supuse represiunilor politice nu sunt eficiente și suficiente. Nereglementarea corespunzătoare a activității comisiilor speciale a generat carențe și vulnerabilități la toate etapele procesului de stabilire a compensațiilor victimelor represiunilor politice. 

Ședința va avea loc în incinta Curţii de Conturi, pe adresa Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 69, et. 4, bir. 404.

 

Serviciul relații publice şi imagine

Curtea de Conturi a Republicii Moldova

Tel. 022 266026