logo

Curtea de Conturi a Republicii Moldova

Misiunea ONAS privind prelungirea cooperării bilaterale


https://ccrm.md/ro/misiunea-onas-privind-prelungirea-cooperarii-bilaterale-80_1210.html

 

La data de 23 februarie Curtea de Conturi a Republicii Moldova a găzduit delegația Oficiului Național de Audit al Suediei (ONAS).

Delegația ONAS este reprezentată de Amanda Söderlund, consultant internațional și auditor de performanță, Jan-Åke Nilsson, consultant internațional, director de audit în cadrul auditului financiar și noul manager de proiect, Ingela Ekblom, consultant internațional, resurse umane, management și comunicare.

Curtea de Conturi de circa 10 ani a beneficiat de suportul ONAS, în calitate de partener de dezvoltare și mentor. Experții suedezi au demonstrat întotdeauna capacități excelente de diseminare a cunoștințelor și a bunelor practici, pentru a îmbunătăți capacitățile profesionale ale auditorilor CCRM. Din aceste considerente CCRM a venit cu o inițiativă către ONAS de extindere a perioadei de implementare a Proiectului "Cooperarea pentru dezvoltare instituțională între Curtea de Conturi a Republicii Moldova și Oficiul Național de Audit al Suediei pentru perioada 2013-2016".

Conform agendei, în prima zi de lucru echipa de experți a avut o întrevedere cu Plenul CCRM și managerii de top din cadrul instituției. În cadrul întrunirii Tamara Andrușca, membru CCRM a salutat echipa experților ONAS și le-a mulțumit pentru acceptarea inițiativei Curții de Conturi a Republicii Moldova pentru continuarea cooperării bilaterale.

În contextul dat, Liuba Bulmaga, controlor de stat principal, Direcția audit financiar din cadrul Direcției generale auditul sectorului social a prezentat Cooperarea CCRM-ONAS "Raportul de progres 2015-2016". Au fost menționate obiectivele proiectului de colaborare, CCRM de comun cu ONAS, activitățile materializate în instruiri workshop-uri, audituri pilot, asistență metodologică.

Expertul suedez Ingela Ekblom, la rîndul său, a făcut o prezentare cu tematica "Management și comunicare", punând accentele pe resursele umane și mijloacele de comunicare.

Întru agrearea unei cooperări bilaterale, Irina Babanuța, controlor de stat principal, Direcția metodologie și cadrul calității din cadrul Direcției generale planificare, metodologie, controlul calității și instruire profesională a făcut o prezentare a Planului de implementare a proiectului de colaborare CCRM-ONAS pentru anul 2017, obiectivul general fiind, asigurarea durabilității instituționale, dezvoltarea și menținerea calității de audit".