logo

Curtea de Conturi a Republicii Moldova

Premieră la Curtea de Conturi! Un nou sistem de monitorizare și gestionare a procesului de implementare a recomandărilor din audit a fost prezentat


https://ccrm.md/ro/premiera-la-curtea-de-conturi-un-nou-sistem-de-82_92384.html

Curtea de Conturi, în premieră, a prezentat un nou sistem de monitorizare și gestionare a procesului de implementare a recomandărilor din rapoartele de audit, informează OFICIAL.

Curtea de Conturi, în premieră, a prezentat un nou sistem de monitorizare și gestionare a procesului de implementare a recomandărilor din rapoartele de audit, informează OFICIAL.

Nivelul de implementare a recomandărilor de audit este influențat de mai mulți factori și anume aceste aspecte au fost abordate în cadrul atelierului „Monitorizarea implementării recomandărilor de audit”, organizat de CCRM, care a întrunit circa 30 de reprezentanți ai entităților auditate: Ministere, Agenții și alte instituții ale APC.

Evenimentul a avut drept scop diseminarea informației privind procesele, procedurile și instrumentele de monitorizare a implementării recomandărilor de audit, cât și fortificare capacităților entităților în procesul de implementare a acestora.

Curtea de Conturi a instituit un instrument propriu de monitorizare a gradului de implementare a recomandărilor de audit – sistemul informațional automatizat (SIA) „Audit CCRM”, care asigură monitorizarea termenului de executare a hotărârilor sale, vizualizarea în timp real a informațiilor privind acțiunile întreprinse de entitățile auditate în vederea executării recomandărilor de audit, evaluarea în aspect cantitativ și calitativ a gradului de conformare a acestora la recomandări. De asemenea, sistemul dat oferă posibilitate entităților auditate de a comunica și interacționa cu Curtea de Conturi în procesul implementării recomandărilor, în format digital, facilitând procesul de monitorizare, contribuind astfel la atingerea rezultatelor scontate.