logo

Curtea de Conturi a Republicii Moldova

Președintele CCRM și delegația PNUD au pus în discuție consolidarea guvernanței parlamentare


https://ccrm.md/ro/presedintele-ccrm-si-delegatia-pnud-au-pus-in-discutie-consolidarea-guvernantei-80_1180.html

La data de 23 noiembrie curent, o delegație oficială a Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în Moldova a avut o întrevedere cu Veaceslav Untila, Președintele Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM).

Delegația PNUD a fost reprezentată de Bojan Pogačar, consultant internațional, Mihai Răducan, consultant, precum și Sergiu Galițchi, manager de proiect.

În contextul activităților realizate in cadrul Proiectului "Consolidarea guvernării parlamentare în Moldova", implementat de către PNUD Moldova, va fi oferit suport sub formâ de consultanță în domeniul finanțelor publice. În perioada 22 - 24 noiembrie curent, dl Pogačar v-a demara activitatea în cadrul proiectului, ulterior venind cu recomandări privind consolidarea rolului legislativului în procesul de examinare a bugetului de stat.

Veaceslav Untila a pus în discuție subiecte legate de organizarea activității Curții de Conturi, atribuțiile și responsabilitățile instituției supreme de audit, precum și conlucrarea cu legislativul.

Prin intermediul Proiectului PNUD "Consolidarea guvernanței parlamentare în Moldova" este oferit suport Parlamentului Republicii Moldova în domeniul îmbunătățirii capacităților de elaborare a legilor, procesului de supraveghere și reprezentare, în conformitate cu standardele internaționale parlamentare.