logo

Curtea de Conturi a Republicii Moldova

Prioritățile de viitor ale Curții de Conturi, discutate cu Ambasadorul UE în Moldova


https://ccrm.md/ro/prioritatile-de-viitor-ale-curtii-de-conturi-discutate-cu-80_93325.html

Curtea de Conturi a Republicii Moldova va beneficia și în continuare de suportul și susținerea Delegației Uniunii Europene în Moldova, în contextul dezvoltării funcției de audit public extern în țară.

Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) va beneficia și în continuare de suportul și susținerea Delegației Uniunii Europene în Moldova, în contextul dezvoltării funcției de audit public extern în țară.

Președinta Curții de Conturi, Tatiana Șevciuc și Ambasadorul UE în Moldova, Jānis Mažeiks au discutat realizările și prioritățile de viitor ale CCRM în cadrul unei întrevederi organizate la data de 24 iulie.

Prioritățile Instituției Supreme de Audit derivă din angajamentele țării în contextul integrării europene și se regăsesc în Planul Național de Acțiuni privind integrarea și Planul de acțiuni privind implementarea recomandărilor din Raportul SIGMA privind principiile administrației publice, a remarcat Președinta CCRM. Dna Șevciuc a informat înaltul oficial despre progresele în implementarea acțiunilor pe dimensiunea auditului extern, precum și despre provocările cu care se confruntă instituția în acest proces.

În cadrul discuției au fost abordate subiecte de interes, precum asigurarea calității activității CCRM, auditarea întreprinderilor de stat, nivelul de implementare a recomandărilor de către APL și APC, auditarea fondurilor externe, precum și contribuția Curții de Conturi la implementarea Agendei europene a țării prin activitatea realizată în cadrul Grupurilor de lucru pe capitole de negociere.

Ambasadorul UE a accentuat rolul important al Curții de Conturi în responsabilizarea entităților statului privind gestionarea eficientă a banilor publici și a asigurat de suportul și susținerea în continuare din partea Delegației UE a dezvoltării și consolidării capacităților instituționale ale CCRM.