logo

Curtea de Conturi a Republicii Moldova

Seminarul EUROSAI-ECIIA la Bruxelles, Belgia


https://ccrm.md/ro/seminarul-eurosai-eciia-la-bruxelles-belgia-80_1243.html

 

Instituțiile supreme de audit, în contextul punerii în aplicare a standardelor internaționale de audit și a eficientizării muncii auditorilor publici externi, tind să instituie și să menţină relaţii bune de colaborare și să se bazeze  pe activitatea auditului intern, ținând cont de  buna cunoaștere a entității de către aceștea.

În context, la 11 mai curent la Bruxelles, Belgia a fost organizat seminarul comun EUROSAI-ECIIA (Confederația Europeană a Instituțiilor de Audit Intern).

La seminar au fost prezenți 67 de participanți, dintre care 44 reprezentanți ai Instituțiilor Supreme de Audit (ISA): Olanda, Grecia, Republica Cehă, Macedonia, Belgia, Serbia, Germania, Spania, Malta, Ungaria, Bulgaria, Austria, Republica Moldova, Bosnia și Herțegovina, Federația Rusă, Lituania, Finlanda, Islanda, România, Albania, Lituania, Turcia, 22 reprezentați ai ECIIA din Belgia, Croația, Islanda, Polonia, Ungaria, Spania, Marea Britanie, Germania, Grecia, Elveția, Finlanda, Serbia, Turcia, Maroco și un reprezentant al Curții de Conturi Europene.

Curtea de Conturi a fost reprezentată la acest eveniment de către Nina Onofrei, șef Direcția generală planificare, metodologie, controlul calității și instruire profesională și  Inna Hadjiu, controlor de stat superior în cadrul Direcției generale auditul finanțelor publice.

Tema principală a seminarului comun a fost relațiile dintre ISA și auditorii interni în sectorul public. Publicul țintă sunt, în primul rând, membrii EUROSAI și ISA afiliate ECIIA, precum și alți auditori interni europeni implicați în relațiile de audit intern.

Subiectele abordate în cadrul seminarului au vizat  colaborarea dintre Instituțiile supreme de audit și auditorii interni, ambele institute având un scop comun - contribuția la îmbunătățirea continuă a gestiunii fondurilor publice și la sporirea eficienței organizaționale a autorităților și instituțiilor publice.