logo

Curtea de Conturi a Republicii Moldova

Seminarul internațional în Republica Belarus


https://ccrm.md/ro/seminarul-international-in-republica-belarus-80_1165.html

 

În perioada 28-29 septembrie curent, în or. Minsk, Republica Belarus a avut loc seminarul  internațional cu tematica "Rolul Instituțiilor superioare de audit al statelor-membre CSI în asigurarea securității economice: perspective noi și posibilități, adaptarea la schimbările actuale". Seminarul a fost organizat de către Comitetul Controlului de Stat din Republica Belarus.

La reuniune au participat delegații ale instituțiilor supreme de audit (ISA) din: Azerbaidjan, Belarus, Kârgâzstan, Moldova, Rusia.  Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a fost reprezentată de Nina Onofrei, șef Direcția generală metodologie, planificare și analiză.

Seminarul a fost programat să fie desfășurat în capitala Republicii Belarus încă în luna iunie 2016 la  cea de-a XVI Sesiune a Consiliului conducătorilor organelor supreme de сontrol financiar (OSCF) ale statelor-membre ale CSI.

Tema principală a forului internațional s-a axat pe abordările moderne în contextul asigurării securității economice.

Auditul și controlul financiar efectuat de instituțiile de audit este direcționat nu doar pe identificarea problemelor sistemice din domeniile economic și social, ci și pe elaborarea de recomandări constructive în vederea ameliorării situației și lichidării lacunelor, inclusiv la nivel legislativ.

Participanții seminarului au menționat că în actualele condiții cooperarea internațională este un factor important în combaterea infracțiunilor economice. Discuțiile pe principalul subiect, schimbul de experiență au adus participanților sesiunii cunoștințe noi, care pot fi aplicate în cadrul misiunilor de сontrol.