logo

Curtea de Conturi a Republicii Moldova

Vizita de lucru a delegației CCRM la Curtea de Conturi a României


https://ccrm.md/ro/vizita-de-lucru-a-delegatiei-ccrm-la-curtea-de-conturi-a-romaniei-80_1189.html

În perioada 23-24 noiembrie curent o delegație a Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a efectuat o vizită de lucru la Curtea de Conturi a României (CCR).

Scopul acestei deplasări a fost schimbul de experiență în domeniul îmbunătățirii metodologiei auditului financiar și auditului TI, axată pe acumularea bunelor practici în aplicarea principiilor și standardelor internaționale de audit.

Delegația Curții de Conturi a Republicii Moldova a fost reprezentată de Tatiana Cunețchi, membru CCRM, Petru Rotaru, membru CCRM și Vasile Moșoi, șef Direcție audit financiar. 

Curtea de Conturi a României a fost reprezentată de Doina Dascălu, vicepreședinte CCR, Dragoș Budulac, director Direcția relații externe, Adrian Gogolan, auditor public extern în cadrul Departamentului I, Direcția I, serviciul metodologie.

La demararea vizitei de lucru, delegația CCRM a fost salutată de Nicolae Văcăroiu, Președintele Curții de Conturi a României. Dl Văcăroiu a relatat despre rolul și calea parcursă de instituția supremă de audit a României, de la fondare și până în prezent.

Pe parcursul celor 2 zile de lucru, participanții au avut discuții de împărtășire a cunoștințelor și practicilor care au drept scop dezvoltarea capacității de a efectua audituri financiare și TI consolidate, inclusiv în aspecte de emitere a opiniilor de audit,  în conformitate cu principiile și standardele internaționale ISSAI și în contextul specificului național stabilit.

Au fost oferite  propriile abordări și practici la aspectele ce țin de elaborarea Strategiei de dezvoltare a ISA, a manualelor, regulamentelor și ghidurilor în domeniul tuturor tipurilor de audit, precum și utilizarea bunelor practici în perfectarea acestora.

Curtea de Conturi a Moldovei cooperează bilateral cu Curtea de Conturi a României în baza Acordului de cooperare semnat la Chișinău în data de 28 martie 2006 de Instituțiile Supreme de Audit ale Republicii Moldova și României.