logo

Curtea de Conturi a Republicii Moldova

Vizita de studiu în Budapesta


https://ccrm.md/ro/vizita-de-studiu-in-budapesta-80_1158.html

În perioada 14-15 septembrie curent în or. Budapesta, Ungaria a avut loc o conferință cu privire la importanța etică și integritate pentru instituțiile supreme de audit. Evenimentul a fost găzduit de Oficiul de Stat de Audit al Ungariei.

La conferință au participat reprezentanți din 18 instituții supreme de audit internaționale. Curtea de Conturi din Republica Moldova a fost reprezentată de Caraman Tatiana, controlor de stat superior din cadrul Direcției Generale Metodologie Planificare și Analiză, Cataraga Marina, controlor de stat din cadrul Direcție audit TI.

Conferința a fost deschisă de către dl László Domokos, președintele Asociației Auditorilor Economici din Ungaria, care a vorbit despre importanța etică și integritate în cadrul instituțiilor supreme de audit. În conformitate cu planul strategic al EUROSAI pentru perioada de 2011-2017, unul dintre obiectivele importante este "Facilitarea dezvoltării și fortificării capacității instituționale a membrilor EUROSAI".

Conferința a avut drept scop aducerea la cunoștința participanților a noilor prevederi ale ISSAI 30 Codul Etic, precum și fortificarea capacităților și abilităților în domeniul integrității.