logo

Curtea de Conturi a Republicii Moldova

Vizita oficială a delegației PNUD la Curtea de Conturi


https://ccrm.md/ro/vizita-oficiala-a-delegatiei-pnud-la-curtea-de-conturi-80_1159.html

La data de 20 septembrie curent, o delegație oficială a Programului PNUD Suport pentru Democrație a vizitat Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM).

Veaceslav Untila, Președintele CCRM și membrii Plenului Curții de Conturi au pus în discuție subiecte, legate pe suportul extern pentru consolidarea capacităților instituționale,  cu membrii delegației PNUD, Blerim Vela, Specialist Parlamentar al PNUD Moldova, Geoff Dubroff, expert internațional PNUD în domeniul supravegherii parlamentare, Victoria Muntean, Coordonator de Proiect, Programul PNUD Suport pentru Democrație.

În cadrul Programului este implementat Proiectul PNUD "Consolidarea guvernanței parlamentare în Moldova", prin intermediul căruia este oferit suport Parlamentului Republicii Moldova în domeniul îmbunătățirii capacităților de elaborare a legilor, procesului de supraveghere și reprezentare, în conformitate cu standardele internaționale parlamentare.

Consolidarea capacităților de supraveghere ale Parlamentului este unul din obiectivele de durată și un domeniu prioritar în cadrul proiectului. În special, este oferit suport și consultanță comisiilor permanente parlamentare în procesul îmbunătățirii capacităților de a examina eficient rapoartele Curții de Conturi.

Pentru a implementa activitățile preconizate, a fost contractat un expert internațional, care acordă suport în procesul de consolidare a cooperării dintre Parlamentul Republicii Moldova și Curtea de Conturi, pentru a îmbunătăți funcția de supraveghere ex-post.

Printre activitățile planificate în cadrul proiectului, expertul PNUD în domeniul supravegherii parlamentare, Geoff Dubroff va elabora recomandări pentru îmbunătățirea cooperării între Legislativ și instituția supremă de audit, organizând activități de formare a capacităților, cu participarea reprezentanților ambelor instituții.

La data de 21 septembrie curent, în cadrul Proiectul PNUD "Consolidarea guvernanței parlamentare în Moldova" va fi organizat un atelier de lucru cu tematica "Consolidarea Cooperării cu Parlamentul", cu participarea conducerii și angajaților CCRM.